19 april 2024 20:00 - 21:45

MOOIWEER is een viermans-formatie die Nederlandstalige luisterliedjes uit eigen keuken ten gehore brengt. De beschouwende lyrics hebben vaak een melancholieke ondertoon en gaan over het menselijk onvermogen, op het gebied van de liefde, het najagen van geluk, het benutten van kansen. Maar daarnaast getuigt een groot deel van het repertoire van een verfijnde zelfspot, een mensvriendelijke kijk op het leven, en een groot gevoel voor taal. Luister naar sfeervolle nummers, een countrysmartlap met slide-guitar, een uptempo popsong voorzien van Beatlesque koortjes of een verstild miniatuurtje in de traditie van het betere kleinkunstlied.

De liedteksten van Mooiweer zijn geschreven door Frank Schaafsma. Ruim twintig jaar lang vormde hij samen met Janjaap de Vries een schrijversduo en maakten ze vele liedjes waarvan een groot deel door de band op cd’s werden uitgebracht. In 2020 kreeg Frank te horen dat hij ongeneeslijk ziek was. Gaandeweg het ziekteverloop werd op zijn wens de ziekte steeds minder het onderwerp van gesprek en werd er als voorheen gesproken over muziek en over welke kant het op moest. Het deed hem goed. Veel teksten die nog op de plank lagen zijn in die periode op muziek gezet, geoefend en vervolgens opgenomen in de studio. Frank hoorde uiteindelijk alle nummers van het album, in demovorm of live gespeeld maar maakte het daadwerkelijke eindresultaat niet meer mee. In de zomer van 2021 overleed hij. Het album kreeg de titel Regen, naar het gelijknamige lied en naar Franks idee. Mooiweer/Regen als metafoor voor geluk en tegenslag. ‘Een mooie tegenstelling, uit het leven gegrepen en bovendien staat het goed op de cover,’ vond hij. Vanzelfsprekend is Regen voor de mannen van Mooiweer, betrokkenen en volgers van de band een dierbaar tijdsdocument geworden waarin veel herinneringen besloten liggen.
Mooiweer brengt live liedjes ten gehore van het album Regen, maar put ook uit ouder werk. Prettige muziek, herkenbare teksten.

De bandleden:

Rob Neeleman: elektrische/akoestische gitaar, slideguitar en zang.
Jan Mellema: basgitaar, contrabas en zang.
Janjaap de Vries: zang, gitaar, piano, mondharmonica en mandoline.
Wim Katerberg: drum, percussie en zang.
Frank Schaafsma: teksten.

RESERVEREN EN BETALEN:

Onze toegangsprijs is incl. een kop koffie/thee met een stukje zelfgemaakte molenkoek, voorafgaand aan de voorstelling.
Kinderen 12-: gratis  ++++++  Jongeren 18-: een gereduceerde prijs

Betaling:
Bij voorkeur vooraf betaling bij de reservering (dit bespoedigt de wachtrij bij de kassa), maar u heeft ook de keuze om te betalen aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling. NB: bij een tijdige annulering zullen wij het vooruitbetaalde bedrag terugstorten.

BESTELLEN/RESERVEREN VOOR LOSSE KAARTVERKOOP:

€ 12,50 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN

€ 5 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Jongeren 18-

€ 0 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Kinderen 12-

<KLIK HIER> OM VOOR EEN ANDERE VOORSTELLING TE RESERVEREN
OF:
rondt deze reservering definitief af en
<KLIK HIER> OM NAAR DE WINKELWAGEN TE GAAN .