7 juni 2024 20:00 - 21:45

Deze voorstelling komt in de plaats van het Jesse Ballard Trio vanwege het plotseling overlijden van Jesse Ballard.

Zangeres Masha Bijlsma is al opgemerkt door verschillende buitenlandse jazzcritici: Masha Bijlsma behoort tot die Europese vocalistes die zich probleemloos kunnen meten met hun Amerikaanse collega’s.”  
In Duitsland, Engeland, Zwitserland, Belgie, Italie, Griekenland en Zweden heeft ze haar naam gevestigd tijdens concerten met Benny Bailey, Gary Thomas, Bob Malach, Stanley Jordan en Tony Lakatos.

Voorzien van prachtige arrangementen van de hand van wijlen pianist Rob van den Broeck neemt Masha haar publiek mee op een swingende ontdekkingsreis door haar eigenzinnige repertoire: bijzondere jazzstandards van een zeer breed scala aan  componisten (Abbey Lincoln, Charles Mingus, Tony Lakatos, Jasper van ’t Hof), maar ook stukken met teksten van Masha zelf.

Masha wordt begeleid door een heerlijk swingend trio:
– Hans Kwakkernaat – piano
– Ruud Ouwehand – bas
– Dries Bijlsma – drums
zie ook: www.mashabijlsma.com
Fotograaf:  Gerhard Richter / Keulen

Recensies:

  • In eigen land zijn de kritieken over haar CD’s uitermate lovend. “Dit wereldwijf heeft een moordstem!”, schrijft Jean Paul Heck (Telegraaf/ Jazzism) over haar ballad-CD ‘Whispers and Moans’.
  • Over ‘For love of Abbey’, Masha’s tribute-CD voor de in 2010 overleden Abbey Lincoln, schrijft Ruud Meijer in HP-de Tijd: “Bijlsma zingt net zo ‘zwart’ als dat zij blank en blond is. En dat met een timing en tekstinterpretatie om jaloers op te zijn.”
  • Over Masha’s nieuwste CD ‘Interaction’ (2022) schrijft Cyriel Pluimakers in Jazzism: “met ‘Interaction’ levert Bijlsma een dijk van een album af dat zeker internationale aandacht verdient.”

Begin Februari 2022 verscheen Bijlsma’s nieuwe Cd “INTERACTION” met Bart van Lier en Tony Lakatos (saxofoon) op het nieuwe Duitse label JAZZJAZZ (Keulen).

RESERVEREN EN BETALEN:

Onze toegangsprijs is incl. een kop koffie/thee met een stukje zelfgemaakte molenkoek, voorafgaand aan de voorstelling.
Kinderen 12-: gratis  ++++++  Jongeren 18-: een gereduceerde prijs

Betaling:
Bij voorkeur vooraf betaling bij de reservering (dit bespoedigt de wachtrij bij de kassa), maar u heeft ook de keuze om te betalen aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling. NB: bij een tijdige annulering zullen wij het vooruitbetaalde bedrag terugstorten.

BESTELLEN/RESERVEREN VOOR LOSSE KAARTVERKOOP:

€ 17,50 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN

€ 7,50 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Jongeren 18-

€ 0 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Kinderen 12-

<KLIK HIER> OM VOOR EEN ANDERE VOORSTELLING TE RESERVEREN
OF:
rondt deze reservering definitief af en
<KLIK HIER> OM NAAR DE WINKELWAGEN TE GAAN .