24 maart 2024 15:00 - 16:45

Leon Lutterman is geboren in 1961 in Eindhoven. Op de middelbare school kon hij al snel toetreden tot het schoolcabaret omdat hij gitaar speelde. Hier begon hij ook zijn eerste liedjes te componeren.

Hij studeerde aan de  universiteit Utrecht Nederlands en  Theaterwetenschap. Tijdens zijn studie zong hij op happy hour in “de Twaalf Ambachten”. Naar aanleiding hiervan kwam vaak ook de vraag of hij hetzelfde ook bij een tuinfeestje of verjaardag wilde komen doen.

Leon  ging in 1989 naar Amsterdam om bij een impresariaat te gaan werken.  Al snel was hij de motor achter Roest Vrij Steel producties. Tot de vaste stal behoorden een Jazz band, een moderne dansgroep, een cabaretier en literair theater. Toch bleven er, naast aanvragen voor theatervoorstellingen of Jazzcafés ook aanvragen voor entertainment bij tuinfeesten en kleine partijen. Leon vond dat hij geen “nee” kon verkopen en dus vulde hij deze aanvragen zelf in, als troubadour.

In 1993 was het aantal aanvragen voor hemzelf tot een dusdanig aantal gestegen dat hij er een eigen bedrijfje van maakte: Troubadour Service. Met de oprichting van Troubadour Service was tevens het niveau bereikt waarop Leon kon leven van zijn eigen optredens.

Leon kon zich nu helemaal concentreren op zijn eigen optredens en het aantal aanvragen bleef zich elk jaar weer overtreffen. Hij schreef 5 Cd’s vol met liedjes en waagde zich zelfs aan het schrijven van een boek; “Jonkheer in de bijstand”. In 2000 schreef Leon een CD met kinderliedjes; “Dierendans”.

Leon Lutterman is naast thuis in de theaterwereld, ook helemaal thuis in het zogenaamde “thuiscircuit”. Plekken waar je live muziek kunt spelen en waar mensen er van genieten en er voor betalen.

Inmiddels is hij  weer gepakt door het onderwijs. Voor optredens maakt hij soms nog een uitzondering. Voor het Theater onder de Molen.

Hieronder ene tweetal voorproefjes:
Voorproefje 1: KLIK HIER
Voorproefje 2: KLIK HIER

RESERVEREN EN BETALEN:

Onze toegangsprijs is incl. een kop koffie/thee met een stukje zelfgemaakte molenkoek, voorafgaand aan de voorstelling.
Kinderen 12-: gratis  ++++++  Jongeren 18-: een gereduceerde prijs

Betaling:
Bij voorkeur vooraf betaling bij de reservering (dit bespoedigt de wachtrij bij de kassa), maar u heeft ook de keuze om te betalen aan de kassa, voorafgaand aan de voorstelling. NB: bij een tijdige annulering zullen wij het vooruitbetaalde bedrag terugstorten.

BESTELLEN/RESERVEREN VOOR LOSSE KAARTVERKOOP:

€ 12,50 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN

€ 5 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Jongeren 18-

€ 0 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Kinderen 12-

<KLIK HIER> OM VOOR EEN ANDERE VOORSTELLING TE RESERVEREN
OF:
rondt deze reservering definitief af en
<KLIK HIER> OM NAAR DE WINKELWAGEN TE GAAN .