22 maart 2020 15:00 - 17:00

Endless Road is een muzikale show over de ‘Brabantse wortels’ van twee multi-instrumentalisten. Die ‘roots’ tonen verwantschap met blues, country en Americana uit het diepe zuiden.

Naast het begeleiden van artiesten als Freek de Jonge, Claudia de Breij, Paul Haenen, Rob de Nijs en Ralph de Jongh werd het hoog tijd voor Verbraak (sousafoon en percussie) en Van Bijnen (zang en slidegitaar) om zelf vooraan in de spotlight te staan. Op muzikaal gebied hebben Joost Verbraak en Jan van Bijnen elkaar gevonden en vormen ze sinds een paar jaar een nieuw duo.

Verbraak | van Bijnen debuteerde in 2016 met ‘2nd Line City’ bij CRS/Continental. In 2018 verscheen ‘Endless Road’, een plaat met louter eigen werk.

Joost Verbraak studeert in 2005 af als docent muziek aan het Conservatorium in Rotterdam. Daarna volgt hij nog een hoofdvakstudie trompet bij Eric Vloeimans. De Roosendaalse multi-instrumentalist Verbraak is actief in verschillende bands zoals bij Ralph de Jongh, The Streetbeat Empire, Point Quiet, Flits! en Trumbass.

Net als Joost Verbraak heeft ook Jan van Bijnen gestudeerd aan het Conservatorium in Rotterdam. Naast zijn baan als docent aan de Muziekschool in Krimpen aan den IJssel is hij als multi-instrumentalist actief. Hij speelt net als Verbraak in tal van bands, zoals b.v. in de band van Freek de Jonge, de 50’s act Lazy J et son Orchestre en als slidegitarist in de band van de Berlijnse singer-songwriter Sonja Markowski. Het muzikale hart van van Bijnen ligt bij Americana en bluegrass.

Quotes:

Een warmer, charmanter en authentieker optreden zag ik niet eerder’, aldus de Vlaamse auteur Wouter Bulckaert.

Een show vol camaraderie, milde zelfspot en ijzersterke songs in een hoogsteigen klankbad, laverend tussen The Band, Calexico en een ‘marching band’ uit New Orleans.

€10 Toevoegen aan winkelwagen