20 september 2019 20:00 - 22:00

Omringd door zijn Diamonds op banjo, viool, mandoline en contrabas brengt Velvet Joe hartverscheurend vrolijke Bluegrass. Kenmerkend is het eigen geluid van de meerstemmige zang en de aanstekelijke energie waarmee de band haar repertoire ten gehore brengt, van eigen nummers tot Bluegrass Standards.

In 2012 won Velvet Joe & The Bluegrass Diamonds de eerste prijs van de Budweiser Talentshow op het Pijnacker Bluegrassfestival in Rotterdam. Sinds 2016 maakt ook de Amerikaanse violiste Melissa Ussery deel uit van de band.

Bluegrass is een voortzetting van de oude stringbandmuziek , die zowel in de Europese als Afro-Amerikaanse tradities zijn wortels heeft. Het was de muziek van immigranten in de bergstreken van het oosten van Amerika. Het is muziek met veel Ierse en Schotse achtergronden, waarin de heimwee naar hun thuisland en het harde leven in de bergen te horen is in de typerende klaagzang van bluegrass. Als een van de weinige soorten folkmuziek heeft bluegrass een jazzachtige structuur: één instrument speelt een solo, terwijl alle andere de begeleiding vervullen. De solo gaat vervolgens over van het ene instrument op het andere. Minstens zo belangrijk voor de definitie van het genre is de zang: de lead – vaak ongewoon hoog – de twee-, drie- of vierstemmige harmonieën, niet als een achtergrondkoortje, maar als een klank waarin de stemmen versmelten tot een geheel.

Als je wilt weten hoe de Bluegrass van deze band klinkt: <KLIK HIER>

€10 Toevoegen aan winkelwagen