3 april 2020 20:00 - 22:00

Het koor Shansons bestaat uit 20 mannen uit de Achterhoek en staat onder leiding van dirigent Charl Venus. Het koor  is opgericht in maart 1999.  Ze is ontstaan uit een initiatief van een paar mensen die wilden optreden tijdens de maandelijkse soosavonden die in Doetinchem werden gehouden door Stichting Homoseksualiteit Achterhoek, afgekort; de SHA, ziehier de eerste drie letters van de naam Shansons.

Het repertoire is heel gevarieerd. Nederlandstalige nummers worden afgewisseld door Duitse of Engelse. Soms a capella, vaak met muzikale ondersteuning.

Een aantal keren per jaar wordt in de regio opgetreden. Soms op uitnodiging van een organisatie en soms bij een evenement waarbij meerdere koren optreden.

Elk seizoen wordt afgesloten met een weekendje weg. Meestal naar een Nederlandse stad, maar ze zijn ook in België en Duitsland geweest. Meestal wordt geregeld dat in een grote kerk of kathedraal een paar passende liedjes gezongen mag worden. Steevast stuit het koor op straat op een bruidspaar dat die dag in het huwelijk treedt. Spontaan wordt dan het lied “Plaisir d’ Amour” voor het paar gezongen, dat met een dankbaar applaus wordt beantwoord door de huwelijksgasten.

Een heel spektakel was het optreden tijdens de Zwarte Cross in Lichtenvoorde. Op een zondagochtend mocht het koor een optreden verzorgen bij de hoofdingang waarbij duizenden toeschouwers  genoten van het optreden van Shansons. Tegelijkertijd werd het koor gevolgd door een cameraploeg van de VPRO dat de beelden ’s avonds uitzond tijdens de dagelijkse reportage over de Zwarte Cross.

Het koor Shansons is dus een homomannenkoor in een onverwacht stukje Nederland zoals de slogan luidt waarmee de Achterhoek gepromoot wordt.

Shansons stond al vaker op het podium van Theater Onder de Molen. De mannen staan garant voor een gezellige en een sfeervolle avond.

€10 Toevoegen aan winkelwagen