4 oktober 2019 20:00 - 21:00

Wij adviseren u vooraf te reserveren!!!

De Engelsman Samuel Jack werd geboren in Londen, maar groeide, door het werk van zijn ouders, op in Engeland, Zuid-Afrika en Nederland. Zijn muzikale opvoeding begon met de oude blues en soul platen van zijn vader en werd later gevormd door de gospel en groepszang waar hij mee in aanraking kwam tijdens zijn verblijf in Zuid-Afrika. Met zulke reislustige ouders was het dan ook geen verrassing dat hij op zijn zestiende het ouderlijk huis besloot te verlaten om zich uiteindelijk terug te trekken op het Britse platteland. In een caravan nabij het dorpje Somerset schrijft hij zijn eigen songs en neemt deze op.

Zijn bijzondere geluid, te vergelijken met Sam Smith, Hozier en Sam Cooke, bleef niet onopgemerkt. Zo speelde Samuel afgelopen zomer onder meer op prestigieuze festivals als Glastonbury, Secret Garden Party en Greenbelt. Begin 2017 tekende Samuel bij het Amsterdamse label Dox Records, waar in september 2017 zijn debuut-EP Surrender verscheen. Kort hierna toerde hij voor het eerst door Nederland als support voor Young Gun Silver Fox en Newton Faulkner. Zijn muziek viel in de smaak bij het publiek, en inmiddels is Samuel binnen enkele maanden al drie keer in Nederland geweest voor diverse shows, interviews en schrijfsessies. Dit voorjaar komt Samuel wederom terug naar Nederland.

De Amerikaanse televisie kreeg ook lucht van de Britse singer-songwriter, zijn muziek werd geplaatst onder series als Nashville, Satisfaction en About A Boy. Daarnaast werd hij opgepikt door diverse grote radiostations als BBC Radio 2, BBC Introducing, KCRW en in Nederland onder meer door NPO Radio 2.

Zie hier zijn promotievideo:   <KLIK HIER

€15 Toevoegen aan winkelwagen