26 januari 2020 15:00 - 17:00

De Noord-Hollandse Folkband Mind the Midgie is alweer zo’n twintig jaar actief en speelde op vele podia en festivals in het Nederlandse folk circuit. Het repertoire bestaat uit hun favoriete Ierse jigs en reels, polka’s en hornpipes. Van bekende en minder bekende songs uit Ierland heeft de band verrassende bewerkingen gemaakt. De band staat voor een swingende avond, gloedvolle songs and a lot of “craic”.

Zangeres en bodhranspeelster van de band is de van oorsprong Engelse Wendy Seager, die in het verleden zong bij o.a. Emerald en de band Drumlin. Max van Gelder speelt de buttonaccordeon, whistle en lowwhistle. Een virtuoos en al jaren de stille kracht achter de vermaarde Ierse sessies in
Cafe Mulligans Amsterdam. Auke Hofstra is de gitarist en mandolinespeler van de band die naast zijn verfijnde gitaarspel ook nog mooie tunes voor de groep schrijft. Banjo en bouzoukispeler Paul Pallesen is een duizendpoot die ook actief is in de jazzwereld, maar daarnaast een grote passie heeft voor traditionele Ierse en Schotse folk. Klarinettist Michel Duijves is eveneens een veelzijdig muzikant. Hij speelde in verschillende Klezmer en Balkan muziekgroepen en verkende met zijn band Maalstroom de grenzen van de nieuwe folk.

€10 Toevoegen aan winkelwagen