11 december 2022 15:00 - 16:45

De kracht van dit quintet ligt in het samenspel. En de eigenheid zit hem in de verhalende, moderne stukken, die steeds mooi van sfeer zijn en regelmatig weten te raken.”

Het Loek van den Berg Quintet neemt je mee op reis en houd je op het puntje van je stoel met hun vertellende composities, oprechte improvisaties en hun fantastische controle over hun instrument. Hun muziek is anders, en laat je niet onverschillig! Je kunt dit voelen tijdens hun liveshows, waarin je meegenomen wordt door de passie en het enthousiasme van de band. In November 2018 verscheen het Loek van den Berg Quintet voor het eerst op het podium. Sindsdien hebben ze gespeeld op Festivals en Podia door heel Nederland, en hebben ze verschillende internationale tours achter de rug (o.a. naar India, Spanje en Malta). In 2022 won de band de tweede prijs in de Getxo International Jazz Competition en in 2019 won Loek de Erasmus Jazz Prijs. Door de jaren heen heeft het kwintet een eigen, herkenbare speelstijl en geluid ontwikkeld, die wordt gekarakteriseerd door de melodische composities van Loek. In de band zijn alle leden gelijk: Ieder heeft zijn eigen stijl en sound, die naar voren komt in de composities, aangezien er veel ruimte is voor eigen interpretatie, improvisatie en interactie. Het quintet is gebouwd op een sterke vriendschap, wat je terug hoort in hun muziek.

Tijdens dit concert zal de band muziek spelen van hun Debuut-album “Wayfarer”: Een beeldend, verhalend album, waarbij de composities je meenemen op de verschillende reizen die ik afgelopen jaren heb gemaakt. Landschappen en invloeden van andere muzikale culturen zijn de inspiratie geweest voor dit album.

Kinderen t/m 12 jaar: gratis
Jongeren tussen 13 en 18 jaar: aangepaste (lagere) prijs!

BESTELLEN/RESERVEREN VOOR LOSSE KAARTVERKOOP:

€10 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Volwassenen vanaf 19 jaar

€5 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Jongeren 13 t/m 18 jaar

€0 <KLIK HIER> OM TE RESERVEREN -> Kinderen t/m 12 jaar

<KLIK HIER> OM VOOR EEN ANDERE VOORSTELLING TE RESERVEREN
OF:
rondt deze reservering definitief af en
<KLIK HIER> OM NAAR DE WINKELWAGEN TE GAAN .