25 februari 2022 20:00 - 22:30

“Hoi Laura hier”
Laura van Kaam; singer-songwriter. Laura ademt muziek. Met haar ouders en twee oudere zussen is zij opgegroeid in een klein dorpje in de Achterhoek, een plek die voor haar nog steeds als thuiskomen voelt.

Op jonge leeftijd leerde zij zichzelf gitaar spelen om haarzelf te kunnen begeleiden bij het zingen. Al snel won ze meerdere regionale prijzen en in 2012 won ze haar eerste grote prijs tijdens het Groot open Podium van Zuid Oost Nederland. En het echte grote werk moest toen nog komen!

In 2013 wint de dan 14-jarige Laura het populaire tv-programma The Voice Kids. Ruim 20.000 andere kandidaten wist zij achter haar te laten. Haar coach, Marco Borsato, is na al die jaren nog nauw betrokken.

Laura tekende een platencontract en onderging een rollercoaster aan bijzondere momenten. Zo speelde ze meerdere keren voor het Koningshuis, op grote festivals, en in bijna elk groot theater van Nederland. Zelfs internationaal straalde ze op het podium van o.a. Disneyland Parijs en maakte zij opnames in de bekende Abbey Road Studios in Londen.

Met haar heldere stem, haar ontwapenende persoonlijkheid en positieve energie verovert Laura ieders hart en laat ze de luisteraar heel dichtbij komen. Zoals te doen gebruikelijk in country, zingt zij over de dingen die ze zelf meemaakt in haar leven. Zij schrijft teksten vanuit een persoonlijk perspectief, maar deze kunnen ook in algemene zin worden opgevat. Daarom is het allemaal ook zo herkenbaar.

Een optreden van Laura geeft energie. Het voelt alsof je met haar rond een kampvuur zit, of in een huiskamer. Van kleine, intieme liedjes tot meeslepende meezingers. Veel oude liedjes steekt zij in een eigen nieuw jasje. Haar voorliefde voor de muziekstijl country is dan ook zeker terug te horen in haar eigen muziek.

Al eerder heeft Laura wat eigen muziek laten horen aan Nederland. Een voorbeeld hiervan is het liedje “Just For A While”, die zij bij Humberto Tan aan tafel zong bij RTL Late Night. Een van haar grootste hoogtepunten beleefde zij in 2019. Tijdens de uitverkochte concertreeks van Marco Borsato in De Kuip zong zij een duet met Marco.

De laatste jaren is Laura zich meer gaan focussen op songwriting en na erg hard werken kan ze nu toch echt vertellen dat haar eigen muziek eindelijk uitgebracht gaat worden! Haar eerste single Better For It Now is sindskort uit, begin 2022 komt de allereerste EP.

Luister hier naar het werk van Laura:

https://www.youtube.com/watch?v=yKKeQUynrIY

https://www.youtube.com/watch?v=OzlSanVIsRQ

https://www.youtube.com/watch?v=X3FPj-8Aijo

Voor jeugd t/m 12 jaar is de toegang gratis!

Voor een bezoek aan ons theater is een geldig Coronatoegangsbewijs noodzakelijk. Zie de website van de Rijksoverheid.

€15 Toevoegen aan winkelwagen