7 februari 2020 20:00 - 22:00

Diona Fox is een krachtige zangeres en classy frontvrouw met het hart op de tong: aanwezig, gevat en innemend. Haar liefde voor jazz, (neo)soul en popmuziek hoor je terug in haar teksten, een rauw randje die ook haar diepe, warme stemgeluid kenmerkt. Vaak vergeleken met Amy Winehouse en geïnspireerd door vocalisten als Carmen McRae, Billie Holiday en Ella Fitzgerald.

Haar Ragdolls bestaan uit gitaarvirtuoos Roy de Rijke, met zijn diepgewortelde gypsy jazz roots die altijd te horen zijn en met de gave om iedere mogelijke muziekstijl ermee te combineren. Dit geeft de muziek een uniek stempel. De baslijnen zijn afkomstig van Remus Aussen, die met evenveel gemak genadeloos kan grooven op elektrisch bas maar ook mooie ondersteunende contrabas partijen neer kan zetten.  Lodewijk Bles heeft vanuit zijn klassieke achtergrond de unieke eigenschap om als drummer de ruimte op te zoeken en een solide basis te leggen onder iedere stijl met een perfectionistisch oor voor sound, arrangementen en details verfijnt hij het repertoire.

De muziek van Diona Fox & her Ragdolls is energiek, fris en klinkt als Amy Winehouse meets Django Reinhardt, geraffineerde jazz met de catchy-ness van pop. Een strakke, dynamische ritmesectie en gypsy jazz gitaarlijnen met samensmeltende achtergrondzang.

In 2017 brachten zij het goed ontvangen debuutalbum ‘Finally Found A Way’ uit. Zij stonden in het voorprogramma van Nick Waterhouse (USA), speelden op het The Life I Live Festival in Den Haag en waren te horen op o.a. Radio Veronica en Radio 5 live. Eerder stonden zij in de finale van de Grote Prijs Van Rotterdam, RABO JazzBoZ, Jazzfestival Delft, Jazz In De Gracht, Lochem Jazz, North Sea Round Town, en speelden samen met o.a. Dick de Graaf en Bernard Berkhout. Met gemiddeld 90 shows per jaar is entertainment een garantie bij de liveshows van Diona Fox & her Ragdolls!

Quotes:
Albumrecensie:
Met zijn net 22 minuten aantikkende lengte is het een album geworden dat vreemd genoeg niet voelt alsof het aan je voorbij vliegt. De lekkere contrabas en percussie jazz-loopjes samen met Karin’s speelse vocalen in de hoogte en in de diepte en de bijna ragtime-achtige tempowisselingen houden de luisteraar met gemak gevangen in de zeven songs.

Popunie – Josh van den Berg:
“Zangeres Karin Canters heeft alles wat je van een frontvrouw verwacht. Een mooie verschijning, een hele rustgevende stem en goede composities. Maar deze frontvrouw heeft ook drie topmuzikanten om zich heen verzameld.”
“Je waant je even met een goed glas rode wijn, op een hete nazomeravond ergens op een terras, diep in Frankrijk.”

€10 Toevoegen aan winkelwagen