10 november 2019 15:00 - 17:00

In zijn lezing met muziek Erkels Hoop neemt Arjan Erkel zijn publiek mee naar de wanhopige situatie waarin hij 607 dagen verkeerde nadat moslimrebellen hem ontvoerden in Dagestan tijdens zijn werk voor Artsen zonder Grenzen. Hij vertelt niet alleen op boeiende wijze over zijn verdriet, eenzaamheid, veerkracht en vechtlust om zijn ellende te doorstaan, maar ook vol humor over boksen met ontvoerders, omgaan met wapens en het geven van sekslessen aan zijn belagers.

Muziek+ speelt in de voorstelling een grote rol. Tijdens zijn vrijheidsberoving bood muziek Erkel troost en steun. Bekende nummers over het leven achter tralies zoals Green Green Grass of home van Tom Jones en Folsom Prison Blues en San Quentin van Johnny Cash, gaven hem kracht en energie. Nadat zijn ontvoerders het bekende nummer Oerendhard van de band Normaal fonetisch meezongen werd dit zijn lijflied. Erkel wilde vrijkomen en weer oerendhard door. Niet voor niets begeleidt Jan Wilm Tolkamp, de laatste gitarist van de band Normaal,  Erkel tijdens zijn lezing.

Samen met Tolkamp is Arjan er in geslaagd een inspirerende en pakkende vertoning te maken die het publiek vasthoudt tot het einde. Daarnaast is het een mooi voorbeeld over hoop, moed, kracht en wendbaarheid. Facetten die steeds harder nodig zijn in onze wereld die steeds meer onderhevig is aan veranderingen.

€10 Toevoegen aan winkelwagen