29 augustus 2018 20:00 - 22:00

Uitverkocht!
​U kunt mailen naar pr@theateronderdemolen.nl om op de reservelijst geplaatst te worden. 

Dick van Altena is een Nederlandse zanger, gitarist en songwriter. Van Altena componeert van country song tot kinderliedje en was daarnaast tussen 1977 en 2005 betrokken bij country groep Major Dundee.

Een album van Kris Kristofferson zorgde bij Van Altena voor een hele reeks aan zelf geschreven liedjes. Zo is hij verantwoordelijk voor vele nummers van Henk Wijngaard (Hé Suzie, oorspronkelijk geschreven voor Arne Jansen), Mooi Wark en Toni Willé van Pussycat. Zijn nummer It turned out to be you uit 1990 is nog vele malen gecoverd. Tussen zijn werk met Major Dundee door heeft hij drie solo-albums gemaakt. Van Altena leeft van de royalty’s en van zijn optredens als singer-songwriter. In 2014 zocht Johan Derksen hem op voor zijn muzikale roadtrip, de RTL-serie Derksen on the Road.

Voor o.a. zijn werk als ‘ambassadeur’ van de country muziek, hoeder van het Betuws dialect, schrijver van bijna 1.100 liedjes en voor zijn maatschappelijke betrokkenheid is Dick van Altena benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Letterlijk een kroon op 40 jaar muziek van een man die door voetbaljournalist, muziekkenner én Dick van Altena fan Johan Derksen als ‘geniaal’ wordt omschreven

Foto: Henriëtte Hoffs

Er zijn geen kaarten meer beschikbaar.