21 oktober 2018 15:00 - 17:00

Wegens succes opnieuw geboekt.
Ben Steneker is een Nederlands countryzanger. Zijn bijnaam is The Godfather of Dutch Country Music.

Steneker startte zijn loopbaan in de begeleidingsband van de Apeldoornse zangeres Lydia Tuynenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings had hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland: Send me the pillow. In 1960 startte hij een solocarrière. Met nummers als It doesn’t matter anymore, Lonely river Rhine (1962) en From a jack to a king (1963) verwierf hij begin jaren zestig bekendheid in Nederland.

In 1994 werd Steneker opgenomen in de America’s Old Time Country Music Hall of Fame. In 2013 won hij met zijn dochter Carmen de Oostenrijkse Goldener Countrysta. Tegenwoordig woont hij in Buurse.

Dochter Carmen nam op achtjarige leeftijd voor het eerst een nummer met haar vader op (But you love me Daddy), voor een van zijn albums. Later werden er meerdere duetten op diverse C.D.’s  uitgebracht.

Ze was inmiddels drie keer in Amerika voor optredens in o.a. Avoca en in Missouri Valley op grote country-evenementen. Er verschenen twee solo-albums: Country Fever en Slow (E)motions. Voor het nummer LOOK AT US (met zanger Edwin de Groot) ontving ze van RTV Oost in 2004 uit handen van Willie Oosterhuis de felbegeerde Superster. In Amerika kreeg ze voor het door haar geschreven nummer RUN AWAY de Foreign Song Award Avoca. Ook in Denemarken en andere landen treedt ze regelmatig op.

Foto: Hardy Klink

€15 Toevoegen aan winkelwagen